Broodje Lood

Na langdurig vergaderen met het voltallige team van OpaJaap.nl is unaniem besloten om aan het eind van dit jaar de Broodje Lood Award toe te kennen aan de meest galbakkerige, nagemaakte dan wel irritante bekende nederlander.
De trofee bestaat uit een massief broodje lood van 1 kilogram.
Zoals gebruikelijk met dit soort prijzen, heb je er nix aan en kan je hem desnoods alleen gebruiken als presse-papier, ter voorkoming van het wegwaaien van je fan-mail als je bijvoorbeeld in Saint-Tropez op een terrasje je post zit door te nemen. Maar, het gaat vanzelfsprekend om de eeuwige roem.

Broodje Lood Award 2009

Broodje Lood Award 2009


Sonja is bereid gevonden de award te zijner tijd uit te reiken, en zal de trofee doen vergezellen van een – uit eigen middelen gefinancierde – rol toiletpapier (zie alhier).
Geheel in de lijn zoals dat in het echt gaat met dit soort wedstrijden (gouden dan wel loden loeki, oscar, louis d’or, edison, gouden griffel danwel penseel, enz. enz. enz) zijn de genomineerden geheel eenzijdig op ondemocratische wijze door mijzelf aangewezen.
Teneinde de schijn van voorkeur mijnerzijds te voorkomen is de volgorde van de genomineerden geheel niet-alfabetisch gehouden.
Wél volgt hier een korte motivatie voor de nominaties.

 1. Cornelis Willem (Gordon) Heuckeroth. Dat is duidelijk, zie Galbak van de maand.
 2. Froukje

  Froukje

  Froukje de Both.
  Ziet er uit als een puber, en gedraagt zich ook zo. Loopt als een vent. Kletst als een kip zonder kop. Heeft ooit in het programma “Wie wordt de man van Froukje” acht kerels besodomieterd die allemaal dachten dat de hoofdprijs toch op z’n minst één vrijpartijtje zou opleveren, maar dat bleek niet waar te zijn want ze hád al een vriendje. Is bijna nóg dommer dan Sylvana Simons waar het huizen kopen en verkopen betreft.
 3. Beau van Erven Dorens. Stelt zich aan als een gesjeesde corps-bal en krijgt altijd te weinig aandacht. Gaat niets uit de weg om op de voorgrond te staan.
 4. Wendy van Dijk. Ook duidelijk, zie Bón Biní.

Gordon

Gordon

 
Beau

Beau

 
Wendy

Wendy


U kunt stemmen. Aan de linkerzijde van deze pagina staat een stemformulier. De stemming is geheel anoniem. U kunt net zo vaak meedoen als u wilt, en het is helemaal gratis. Nix SMSMSMSjes van 60 cent of zo, aan dat soort oplichterij doet OpaJaap.nl niet mee.
Er is maar één beperking: u kunt maar 1 keer per uur stemmen. Dat is om grappenmakers tegen te houden.
Op Oudjaarsdag om 24.00 uur sluit de wedstrijd. Er worden géén prijzen beschikbaar gesteld aan de deelnemers van de stemming. Veel plezier, en u hoort wel hoe het afloopt.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Broodje Lood

 1. jolanda schreef:

  Gordon op een want dat belachelijke gedoe rond de toppers verdiend een loden broodje!

 2. Sonja schreef:

  De rollen staan klaar hoor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>