Sudoku

Sudoku in de Puzzelmodus

Mijn Sudoku puzzel programma is een zeer geavanceerde implementatie van de bekende Sudoku. In de “puzzel modus” zijn er zes niveau’s instelbaar: van één tot en met 6 sterren. Er zijn 250 duizend puzzels opgenomen die echt verschillend zijn (geen spiegelingen en/of permutaties). Er is er een “Puzzel van vandaag”, die uniek is voor elke dag. U kunt puzzels afdrukken om mee te nemen op vakantie, eventueel geselecteerd op moeilijkheidsgraad. Er zijn hints en er is de hulp om alle op een gegeven moment nog beschikbare mogelijkheden van een bepaald cijfer of een combinatie van meerdere cijfers te zien.
Kortom: een wereld aan mogelijkheden en puzzelplezier, en dat écht helemaal gratis en voor nix!
In de “Puzzel modus” ziet het programma er als volgt uit:

Sudoku Puzzel

Door het klikken op een klein knopje met een cijfer kunt u de keuze bepalen. Zoals u kunt zien zijn de keuzes die niet mogelijk zijn om triviale redenen (in de kolom, rij of het blok komt het cijfer al voor) al weggehaald. De rest moet u zelf doen.
Altijd geldt: links klikken is keuze maken, rechts klikken is keuze ongedaan maken. U kunt dus altijd een vergissing herstellen.
De hints kijken niet naar de echte oplossing, maar berekenen de eerst mogelijk juiste conclusie van wat er al staat. Dat kan dus onjuist zijn als u al verkeerde cijfers heeft gekozen….

Sudoku in de Oplosmodus

In de “oplos modus” kan het programma gebruikt worden om bestaande puzzels – bijvoorbeeld uit de krant – op te lossen, en om de moeilijkheidsgraad te bepalen. Men kan een uitgebreide analyse maken van de aard en het aantal keren dat een bepaalde oplosregel moet worden toegepast en daarmee dus een gedetailleerd inzicht krijgen over de moeilijkheidsgraad van om het even welke puzzel.

Sudoku Oploshulp

Download hier Sudoku versie 5, build 09 07 03.

3954(1)

Eén gedachte over “Sudoku”

  1. Hallo Jaap,

    Mooie site. Zo mooi zelf dat er graag iets van wil leren. Mij n vrouw zit bij een zangkoor en dit koor heeft zins kort een website die ik ma/moet beheren. Nu zou ik graag van je willen weten welk thema je gebruikt voor deze site. (eventueel weke witgets) .

    Groeten Marcel Bennik

Geef een reactie