Giro enveloppen

Vroeger had je de PTT: Posterijen, Telegrafie en Telefonie, die samen met de PostCheque en GiroDienst (PC&GD) werd gerund als Staatsbedrijf. Dat was mooi, dan wist je namelijk dat je voor een postzegel naar het postkantoor moest, en om geld op te nemen, en om…. zeg het maar, elke week één keer in de rij staan en je had alles geregeld. Kent u dit logo nog?
pttlogo
Maar ja, de tijden veranderen, alles zou door het privatiseren van overheidsbedrijven en het toelaten van concurrentie goedkoper en beter worden.

Oma Tineke vroeg mij: Als jij nou even naar de C100 loopt om hamlappen te halen, neem dan op de terugweg een stapeltje giro-enveloppen mee van de Bruna.
Van de Bruna? hoor ik u denken, jawel, van de Bruna. Het nieuwe postkantoor op de Zuidwal, waarvan het cement inmiddels net droog is, is namelijk gesloten omdat het niet meer rendabel is.
Dat komt door e-mail, Sandd, het verlies per 1 juli van hun laatste monopolie: de brieven mogen nu ook door de concurrentie verstuurd worden, en zo zijn er nog wel wat redenen op te noemen.

Nu zijn er een aantal winkels in de binnenstad bereid gevonden een aantal taken over te nemen, elke winkel heeft een ander pakket, allen weet je dat je overal postzegels kan kopen, maar voor andere dingen zoals kenteken overschrijven of pakjes versturen van meer dan 1 kilo, dat wordt lastig, dan moet je de kaart raadplegen die huis aan huis is verstrekt om te zien waar dat kan.

Afijn, ik loop de Bruna binnen en zie tot mijn schrik dat er dertien(!) wachtenden voor mij zijn, en, omdat ik het niet vertrouw vraag ik aan de juffrouw die een stapel krasloten, lottoformulieren en/of staatsloten door een apparaat staat te halen (want ja, boeken verkoop je vandaag de dag niet meer, dan maar ergens anders je omzet uit halen, groot gelijk) of ik haar iets mag vragen. Gelukkig mag dat. Ik durf het haast niet meer maar vraag haar toch of ze ook giro-enveloppen hebben.
Nee, zei ze, en met een nauwelijks onderdrukte dramatiek in haar stem, alsof het Kabanke Kebonke en Jan Smit betrof, vervolgde ze: want TPG en ING zijn uit elkaar.
Ik moest het maar bij het ING kantoor op de WestVest proberen.

Maar, dat doe ik dan morgen wel, met frisse moed, want ik denk dat die op maandag dicht zijn, want ja, personeelskosten besparen natuurlijk, en iedereen internetbankiert toch?

2392(1)

2 gedachten over “Giro enveloppen”

  1. Maar opa toch, U maakt overal zoveel problemen van. Bij ons op het dorp hebben we geeneens enveloppes. Bij ons komt 2 keer in de week de postkoets langs waar ik mijn postwissels aan mee geef. Wel een beetje met uw tijd mee gaan hoor!

  2. je bent een ouwe zeur,wat maakt het nou uit waar je ze haalt als je ze maar mee brengt.Het is mooi weer en je heb niets anders te doen.In ieder geval bedankt voor de moeite.

Geef een reactie