Rookverbod

Lieve fans van opajaap.nl
Het moet niet gekker worden. Jullie weten dat OpaJaap zelf gedurende 35 jaar zijn uiterste best heeft gedaan om met behulp van zware shag en Caballero zich zodanig de teer-in(g) te roken dat hij nu geasfalteerde luchtwegen heeft.
Maar jullie weten ook dat hij nu een enthousiaste Niet-Roker is geworden, zij het dat daar een lange worsteling aan vooraf is gegaan, veroorzaakt door de dokter en niet door de overheid!
Dat roken slecht voor je is en veel geld kost weten we allemaal, maar ik vind dat ieder voor zich zelf mag bepalen of hij rookt of niet, als je anderen maar niet hindert.
En daar zit het hem. Ze denken in Den Haag dat als je in Tytsjerksteradiel een sjekkie opsteekt de toeristen op de Vaalserberg meteen beginnen te hoesten. Meeroken heet dat.
Welnu, ter zake.
Het geval wil dat het vroegere gebouw van de Sociale Dienst thans het ThuisHonk is geworden van de Stadswachten, u weet wel, die namaak-politieagenten die op een bezemsteel met wieltjes op levensgevaarlijke wijze door de stad zoeven om parkeerbekeuringen uit te delen, die lui dus.
Zij hebben het licht gezien en, denken dat ze het goede voorbeeld moeten geven want….. Je mag daar buiten ook niet meer roken!
rookcel1

 
rookcel2
Rookpunt op de stoep van de Hooikade

824(2)

2 gedachten over “Rookverbod”

Reacties zijn gesloten.